L'aventura de "Construir-se" com a artista

El camí d'un artista plàstic no és gens fàcil.
Quan descobreixes la connexió dels sentiments més íntim amb els teus dits, i veus com es tradueixen en les noves formes que en surten d'ells.
Quan t'adones que la teva vida perd sentit, sense aquesta vibració i que forma part de tu, d'un "tu" indestriable i que necessites de forma vital continuar l'aventura de l'art.
És aleshores que comença el camí de buscar el teu propi segell, aquells signes i les formes que identificaran la teva obra, per entre totes les altres.
És un camí de recerca i dubtes, de descobertes, desànim i alegria.
Cada nova obra t'aboca a la propera, t'evoca les noves formes i respires amb ella.
Hi ha cops que et sembla que creix sola i que simplement ets el seu descobridor, com si no la fessis tu i algú anés guiant els teus passos.
Ho sé, sembla vanitós i pretensiós...però n'estic segura que molts de vosaltres, dels que em llegiu... estareu d'acord amb mi.
I quan això passa,....oh! escolteu....és fantàstic!
Però no sempre aquest recorregut és plàcid, ni es fa sense esforç, hi ha moltes hores de treball i concentració abans.
Com s'acostuma a dir, la inspiració t'ha de trobar treballant.
Hi ha cops que et trobes amb persones que opinen sobre la teva obra, sense entendre-hi prou i t'aconsellen, de bona fe, que t'inspiris en peces d'altres artistes, o en objectes d'alguna botiga.
Mai s'ha de caure en aquest error!
La inspiració està dins nostre, en les nostres vivències, en el nostre pensament, en el nostre batec..., sóc del parer, que si sabem buscar bé, tots tenim un fil que ens ajuda a trobar en nosaltres una línia que marqui una obra diferent a la resta dels artistes.
I sobretot, el més important, com jo sempre dic en tot, el que cal és: ésser feliç fent-ho.
L'èxit,...bé, l'èxit...és tota una altre cosa!
Depèn de que n'esperis de la teva obra!
Èxit econòmic?...social i de reconeixement?...Una bona obra és aquella que s'ha viscut, s'ha estimat, t'ha fet sentir,...el demés pot ser important o no, depèn del que cerquis.
En tot cas l'obra d'un artista ha de ser autèntica, creïble, sencera i sincera, això evidentment s'anirà descobrint dins l'aventura de "construir-te"!
Molta sort!


Comentaris

Entrades populars