Cal trencar les presons.

"Crit Per la Llibertat"


Crit per la llibertat, no preten ser una obra amable. 
És com una plantofada a la galta que ens sacseja. 
Per això se'ns fa difícil aguantar-li la mirada i restar-ne indiferent.

Ens parla de nosaltres, de les nostres presons, ens fa sentir tot el dolor que intuïm i ens empresona. Un dolor  que no només és el nostre. 
Un dolor extens, compartit, que sentim inevitable, del que creiem no en podem fugir. 

Però quan prenem consciència, trobem el camí de la llibertat, una llibertat que no és gratuïta,  de la que en som únics responsables i ens fa créixer.
 Aleshores el crit sorgeix del més profund de la nostra ànima, i trenca els barrots més infranquejables."Crit per la Llibertat"

Crit, com llampec daurat.
Nascut a la cova fosca de la ignomínia.
Esberlarà els forjats de la presó,
quan a punta del dia, la raó
vingui a tocar la porta.


                                             Mercè PlaCrit per la llibertat, no preten ser una obra amable.  És com una plantofada a la galta que ens sacseja.  Per això se'ns fa difícil aguantar-li la mirada i restar-ne indiferent.
Fotografia Enric Climent-Identitat Creativa

El cap està realitzat amb refractari de color blanc, tornejat i modelat. La base i els barrots de gres refractari de color negre, elaborat amb la tècnica de les planxes.  1 primera cuita de bescuit i una segona acabat  amb esmalt en alguna part de la peça. Pensada per posar a la pared, amb suport de ferro. Mides: 47,5-23-26No podem ser cecs, muts, davant d'una realitat que ens aplana, per aquest motiu i finalment, aquesta obra realitzada l'any 2012, ha vingut a significar també un Crit molt més concret. 

________________________________________________________________________

Comentaris

Entrades populars